“UNIEKE ACHTERHOEKERS AAN HET WERK BIJ WISH LICHTENVOORDE”

WISH LICHTENVOORDE: ‘MEDEWERKERS ZELF OPLEIDEN IS EEN MOOIE UITDAGING’

Henk Wiggers ging in 2012 in Winterswijk van start met Wiggers Industrie Spuiterij Holland, kortweg WISH. In januari 2016 verhuisde het bedrijf naar de Mercatorstraat in Lichtenvoorde en maakte het een verdere groei door. Inmiddels staan er acht medewerkers bij WISH op de loonlijst. Daarvan hebben er vier een afstand tot de arbeidsmarkt. “Er is een groot tekort aan vakmensen. Mede daarom leiden we medewerkers zelf op. Dat is een mooie uitdaging”, vertelt directeur Henk Wiggers.

De eigenaar van WISH investeert graag tijd en energie in zijn team. “Het valt niet mee om aan goede personeelsleden te komen. We zoeken vooral mensen die echt willen. Hier leren we ze het vak. Dat gebeurt met vallen en opstaan, het is altijd maatwerk. Maar als het uiteindelijk lukt, geeft dat veel voldoening. Daar doen we het voor.” Momenteel heeft een jongeman uit Eritrea zich bewezen. Deze voormalige statushouder kreeg via accountmanager Suzanne Klein Wolterink van WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) een kans van Henk Wiggers. “Na een proefplaatsing van twee maanden werd me al duidelijk dat hij veel in zijn mars heeft. Hij is enorm gemotiveerd en leergierig. We willen hem graag met een vast contract binden.” Toch gaat het niet altijd goed, zegt de directeur eerlijk. “Soms is er geen klik, dat kan van beide kanten zijn. En soms heeft een kandidaat het gewoon niet in de vingers. Dan kun je beter afscheid van elkaar nemen.” Maar dat gebeurt nooit zonder slag of stoot. Wiggers: “Iedereen mag zich bewijzen. We kijken ook naar wat mensen wel kunnen, niet naar eventuele beperkingen. En daar worden de werkzaamheden op aangepast.” Wethouder Jos Hoenderboom heeft lovende woorden voor de aanpak bij WISH. “Ik ben erg trots op dit bedrijf. We hebben werkgevers nodig die het op deze manier doen en het ook zo willen faciliteren. Mensen die lastig aan het werk komen, krijgen zo de mogelijkheid mee te doen en maatschappelijk mee te tellen. Goed voorbeeld doet goed volgen, daar hoop ik op!” Daarna kreeg de directeur het bordje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ uitgereikt door de wethouder. Suzanne Klein Wolterink overhandigde bij het feestelijke moment een mooie bos bloemen.

WISH beschikt over een grote moderne spuiterij voor bedrijfswagens, containers, grote vrachtwagens en trucks eventueel met oplegger. Het maakt tevens gebruik van een spuitwand met een geavanceerd afzuig- en recirculatiesysteem. Het bedrijf verricht ook schadeherstel, zoals richten, uitdeuken en uiteraard spuiten. Kunststofonderdelen vormen daarbij geen probleem. Daarnaast is het bedreven in belettering en het spuiten van industriële toepassingen. De onderneming werkt voor grote en kleinere opdrachtgevers in het hele land. Daaronder het ministerie van Defensie, het Franse en Noorse leger.

WISH is een erkend leerbedrijf en aangesloten bij Focwa (Focwa Truck Schade Servicebedrijf)